Bergvärmeborrning

Vi har lång erfarenhet av borrning av energibrunnar för bergvärme-/geoenergi och arbetar åt både företag och privatkunder.

Curve
Tjänster - Bergvärmeborrning

Bergvärme – ett solklart och hållbart alternativ

Med en bergvärmepump tar man tillvara på all solenergi som finns lagrad omkring oss nere i berggrunden. Att installera en bergvärmepump är ett miljövänligt alternativ till uppvärmning av fastigheter som tack vare den låga driftkostnaden snart återbetalat sig själv.

Vi som arbetar på Borrspecialisten har alla lång erfarenhet från borrning av energibrunnar och vet vad som krävs för att värma upp allt från de minsta bostäderna till större industrianläggningar.

Bergvärmeborrning 1
Pilothålsborrning inför sprängning av tunnel.
Bergvärmeborrning 3
Vi utförde en bergvärmeborrning för Hufvudstaden till projektet Vildmannen.
Bergvärmeborrning 5
Borrning för bergkyla vid nybyggnation.
Curve

Vi hjälper dig med bergvärme i Stockholm och närliggande orter

Vi som arbetar på Borrspecialisten har alla lång erfarenhet från borrning av energibrunnar och vet vad som krävs för att värma upp allt från de minsta bostäderna till större industrianläggningar.

Som en obunden samarbetspartner till ett flertal av de främsta leverantörerna av värmepumpar ges vi möjligheten att rekommendera de allra bästa lösningarna för samtliga kunder. Vi strävar alltid efter att hitta de mest effektiva och prisvärda lösningarna utifrån rådande omständigheter och varje kunds specifika önskemål.

Med över 20 års erfarenhet och ständig kompetensutveckling inom geotermisk borrteknik har vi vad som krävs för att hjälpa er alla i Stockholm, privatpersoner som företag.

Värme från en säker källa

Att installera bergvärme innebär att du hämtar energin från en säker källa. Solenergin som under sommarhalvåret har lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten kan överföras till din värmepump genom två djupa borrhål. Till och med en kylig svensk sommar räcker för att lagra tillräckligt med energi i marken på din tomt. Genom bergvärme kan du skydda dig mot framtida höjningar i energipriset, och det blir en investering som kanske till och med de som ska bo i huset efter dig har nytta av.

Att skapa ett effektivt kretslopp som bergvärme gör kan ge dig värme på vintern och kyla på sommaren till ett mycket fördelaktigt pris. Egentligen finns det inga begränsningar, vi kan anlägga bergvärme på både små såväl som stora tomter. Däremot kan varje fastighet behöva sin egna smarta lösning. Detta ser vi tillsammans över med dig, så att din framtida bergvärme blir optimal för de omständigheter och behov du har.

Ett borrhål kan skilja sig lite i djup och diameter, beroende på berggrundens nivå men också vilket effektbehov det ska klara av. Man brukar säga att det blir mellan 70-200 meter djupt och att hålet bli 110-140 mm i diameter. Efter att borrningen är klar på tomten kan det lämnas lite spår i gräsmattan, särskilt om det är blött och mjukt i jorden. Detta kan enkelt åtgärdas men att antingen luckra upp den ihoptryckta jorden, eller med att fylla i lite matjord. Detta kan nytt gräs snabbt växa sig igenom. Vi försöker självklart lämna så lite spår som möjligt efter oss.

Efter att själva borrhålet är klart grävs en förbindelse mellan borrhål och pannrum. Därför är det fördelaktigt om borrhålet ligger i nära anslutning till pannrummet, något vi självklart analyserar innan borrningen börjar. När detta är klart och allt är anslutet till en bergvärmepump gör installatören de inställningar som behövs för att anläggningen ska fungera optimalt för din fastighet och dina behov. Sen är det bara att trycka på startknappen, för att börja spara energi och pengar.

Funderar du på om bergvärme kan vara en lösning för dig?

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar, så kan vi komma fram till en lösning som passar just dig. Med vår erfarenhet kan vi hjälpa dig som privatperson och företagare att installera bergvärme med en effektiv och prisvärd lösning utifrån dina önskningar.

Spontanansökan

Vi är ständigt på jakt efter nya talanger, fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Website:
Namn:
Epost:
Meddelande:
Bifoga CV & personligt brev
Jag godkänner er sekretesspolicy
logo

Kontakta oss

Kontakta oss så kan vi ge dig rådgivning, ta fram en offert eller komma ut på ett platsbesök.

Website:
Förnamn:
Efternamn:
Telefonnummer:
E-post adress:
Mer information om:
Jag vill att ni ringer mig
Specificera önskemål:
Jag godkänner er sekretesspolicy
logo

Kontaktinformation

logo