Borrning för brunnar

Bergborrade brunnar är den vanligaste typen av brunnar landet över och huvudorsaken till brunnsborrning är tillgången till dricksvatten.

Curve
Tjänster - Bergvärmeborrning

Egen brunn med friskt dricksvatten

Om du saknar tillgång till kommunalt vatten är brunnsborrning ett bra alternativ. Vi finns med hela vägen från planering och borrning till installation. Efter bara några dagar har du en egen vattenbrunn som förser dig med friskt dricksvatten.

Bergborrade brunnar är den vanligaste typen av brunnar landet över – ett bra och miljövänligt alternativ för rent vatten. Att borra efter vatten innebär att man borrar förbi de lager av jord som ligger överst, tills man kommer ner till berget. Där finns det tillgång till dricksvatten.

RISE-certifierade brunnsborrare i Stockholm

Dricksvatten är världens viktigaste livsmedel. Så se till att välja brunnsborrare med omsorg. Borrspecialisten AB är RISE-certifierade, vilket är en garanti för att vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för ett fackmannamässigt väl utfört arbete. Med andra ord kan du kan känna dig trygg med oss som leverantör. Vi borrar kontinuerligt vattenbrunnar för kunder över hela Stockholm med omnejd.

Snabb, smidig och säker installation

Borrspecialisten är med under hela processen – från starten när vi börjar borra, pumpinstallationen, vattenreningen och sedan påkoppling till det befintliga systemet. Vi anpassar borrteknik och placering av brunn utefter vad som passar just din tomt allra bäst. Vid placering av brunnen ser vi till att ledningsdragningen blir så enkel och lätthanterlig som möjligt.

Steg för steg till din nya vattenbrunn

1.
Container på plats

En container levereras till din tomt. Den ska senare fyllas med krossat stenmjöl och vatten från borrningen.

2.
Dags att borra!

När vi bestämt placering av brunn påbörjas brunnsborrningen som utförs enligt Normbrunn-16. Borrningen tar ungefär 1–3 dagar och hålet brukar bli cirka 100 meter djupt.

3.
En brunn tar form

I hålet placeras ett tjockt rör, vilket förhindrar att föroreningar kommer in i brunnen. Mellan röret och berget tätar vi med cement, för att ytterligare säkra att inte regnvatten tar sig in.

Curve

Friskt dricksvatten från egen brunn - så här går det till

Saknar ni kommunalt vatten och behöver borra för en egen vattenbrunn som kommer kunna förse er med friskt dricksvatten? Vi har både kunskapen och kompetensen som krävs för att leverera exakta resultat samtidigt som vi alltid utför vårt arbete med miljön i åtanke.

Kostnaden för en brunnsborrning avgörs till största delen av brunnens djup, men också markförhållanden påverkar. Kontakta oss för en exakt offert på ert planerade arbete. Tveka heller inte på att höra av er om ni har frågor som rör vårt arbete, våra tidigare uppdrag eller oss som företag.

En brunn är ett bra och miljövänligt alternativ för rent vatten

Om du inte har tillgång till vatten på din tomt är brunnsborrning ett bra alternativ för dig. Vi är med från planering och borrning till installation av pumputrustning om det behövs. Du behöver inte vara orolig om du känner dig osäker på hur just en brunnsborrning på din tomt skulle gå till, vi gör en bedömning utifrån tomtens omständigheter och var lämplig placering av brunnen är. En påbörjad brunnsborrning tar normalt sett mellan en och tre dagar.

Hur går en brunnsborrning till?

Att borra efter vatten innebär att man borrar förbi de lager av jord som ligger överst, tills man kommer ner till berget. Där finns det tillgång till dricksvatten. Om du inte har kommunalt vatten är en egen brunn ett bra alternativ för att få rent dricksvatten. Men hur går processen till då?

Efter att vi bestämt placering av brunn påbörjas brunnsborrningen. En brunnsborrning brukar bli cirka 100 meter djup. Om vatten ändå inte kommer fram genomför man en högtrycksspolning, vilket betyder att berget knäcks där det är svagt. Det innebär att sprickorna i berget vidgas, och leder till 90% större mängd vatten.

I hålet placeras en ett tjockt rör, vilket förhindrar att föroreningar kommer in i brunnen. Mellan röret och berget tätar man med cement, för att ytterligare säkra att inte regnvatten tar sig in.

Med den erfarenhet vi har inom brunnsborrning kan ni vara trygga. Vi är med er under hela processen – från starten när vi börjar borra, pumpinstallationen, vattenreningen och sedan påkoppling till det befintliga systemet. Vi anpassar borrteknik och placering av brunn utefter vad som passar just din tomt allra bäst. Vid placering av brunnen ser vi också till att ledningsdragningen blir så enkelt och lätthanterlig som möjligt, vilket vi efter den erfarenhet vi har inom branschen vet hur man gör smidigast.

Kontakta oss om du behöver hjälp med brunnsborrning

Med lång erfarenhet inom brunnsborrning är vi inte rädda för utmaningar. Vi är lösningsorienterade och det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. Dricksvatten är det viktigaste vi människor har, så därför är vi väldigt noga med att göra ett bra och högkvalitativt jobb. Vi är med under hela processen och kommer med förslag till förbättringar vid behov. Så om du går i tankarna att anlägga en brunn på din tomt kan du höra av dig till oss. Vi svarar gärna på de frågor och funderingar du har.

Kontakta oss

Kontakta oss så kan vi ge dig rådgivning, ta fram en offert eller komma ut på ett platsbesök.

Website:
Förnamn:
Efternamn:
Telefonnummer:
E-post adress:
Mer information om:
Jag vill att ni ringer mig
Specificera önskemål:
Jag godkänner er sekretesspolicy
logo

Kontaktinformation

logo